fredag 12. juni 2009

Sporkurs: andre kvelden i skogen

På onsdag fikk Selma vise hva hun er god for i sporet igjen. Hun gikk gikk 3 spor, og kort oppsummert så var hun veldig flink:)

Første sporet var 40 skritt rett fram. La tett med godbiter de første metrene og bare noe få helt til de siste metrene. Da la jeg de tettere igjen for at hun skulle holde opp interessen. Tror egentlig ikke det var nødvendig på et så kort spor, men gjorde det for sikkerhets skyld. Hun gikk sporet greit og det er vel ikke så mye mer å si om det.

Andre sporet var doblet jeg til 80 skritt og gjorde det på samme måte med godbitene. Dette sporet gikk hun meget bra. Det er ikke akkurat sånn at hun drar i lina (:)), men hun hadde god fart i sporet og viste tydelig at hun både forstod hva hun skulle gjøre og at hun syntes det var artig. Halvveis i sporet gikk hun meget bra før hun begynte å sjekke ut. Tror det var sidevinden som gjorde at sporet flyttet seg litt. Men på den andre siden så går hun ikke primærspor akkurat, hun kan like gjerne gå på motsatt side av der vinden er:) Velger å tror at det betyr at hun har eksepsjonelt god luktesans:)

Siste sporet var 60 skritt med 90 graders venstrevinkel etter 40 skritt. Ved vinkelen sjekket hun ut til høyre først, og rotet litt før hun kom på rett spor igjen. Hadde satt merkebånd i en busk der vinkelen var. Jeg gikk forbi den til høyre, mens Selma gikk til venstre for den og fortsatte rett fram. Det så ut som hun gikk rett på sporet i vinkelen, men siden jeg gikk til høyre for busken og hun til venstre, så det var nok overvær hun gikk på da. Hun går ikke med snuten helt nedi sporet så det er ikke så lett å se om hun går på overvær eller ikke, bortsett fra de gangene hun er ute og sjekker. Da løfter hun hodet tydelig opp og snorker litt før hun kommer seg inn på sporet igjen:)

Ingen kommentarer: