onsdag 21. juli 2010

Rygging og steiling

Det er jammen ikke hver dag det blogges her.. Stakkars Selma! :-( Ikke for at det er så mye trening på henne heller for tiden, den meste treningen går på de store hundene, dvs Kalle, Fanny og Lotta. Per-Eirik har dog vært litt flink å trent litt småtriks med henne i ny og ne, og jeg merker og at de gangene som hun får trent så er hun veldig på hugget :-) Kjørte kassemetoden for å få til utgangsstilling på henne her for et par dager siden, og jammen så var hun kvikk i tankegangen! :-) Skjønte fort hva hun sku gjøre, hva veldig med hele tiden og vi fikk masse fine forflyttninger av bakpoter helt frivillig :-)

Idag har vi også kjørt litt trening inne på kjøkkengulvet. Første runde så sku jeg bare se hva jeg fikk, og en av adferdene var rygging så dermed så ble det rygging vi trente :-) Må si at hun var veldig flink, og veldig på hugget å trene. Fikk masse fine frivillige rygginger, der hun som lengst rygget ca 0.5-1m. Belønnet i stort sett med godbit, men for de virkelig lange så fikk hun lek med elefanten sin :-) Den er hun helt gal i, og rister og dreper.. Når den ristes så lager den lyd, og dermed så rister Selma enda mer... :-D Helt vill blir hun! :-D

Runde nr 2 så var det å steile en av de første tingene vi fikk (det trente vi jo endel før jul, da det var et av triksene hennes i desemberutfordringen vi hadde hos Dogdiggers). Fikk mange veldig fine steilinger, der jeg belønnet de som hun stod lengst på med elefant, resten fikk hun godbit for. Flink jente var hun! :-) Og ikke noe fornøyd når passet var over, og det var Fannys tur igjen... Lotta fikk fint vite at det faktisk var Selma som sku stå lengst frem i køa utenfor grinden (de står gjerne der å venter mens en av de får trent på kjøkkenet), uten at det selvfølgelig hjalp noe til syvende å sist siden det var jeg som bestemte hvem som var neste mann og ikke Selma-mor :-) Men søt er hun ihvertfall, denne lille, gale snorkefrøkna til fransk bulldog! :-) Vi burde så absolutt trent henne litt mere, for føler virkelig at hun begynner å komme seg no assa. Eller kanskje det er nettopp derfor hun er så på hugget.. Når hun får trent så sjeldent, så må hun virkelig passe på å få sin tid.. Ellers så tar jo bare de andre hundene den jo! :-)

Ingen kommentarer: