mandag 21. september 2009

Hverdagslydighet

Siden Benjamin er hos sin pappa denne uka, så tok jeg ut Selma en snartur på hverdagslydigheten :-) Hun var råflink!! :-) bjeffet nesten ikke noe, og hadde masse fin kontakt, frivillig sitt og ikke minst masse frivillig ligg!! :-) Flinke jenta!! :-)

2 kommentarer:

Tonje sa...

Hei. Jeg har en fransk bulldog som også heter Selma faktisk=) men jeg lurte på en ting. Henne bjeffer ofte når hun hører lyder, har du noe tips på hvordan jeg kan få lært hun til å stoppe, eller i det minste fått minsket det litt? Hilsen fra Tonje

Emma sa...

Hei Tonje :-)

Vår Selma bjeffer også en god del, så vi trener på det samme :-)

Det vi gjør er å holde avstand til forstyrrelsene (dvs hunder i stort sett) og belønner når hun er stille. Her gjelder det å ha høy belønningsfrekvens og kjempegod belønning!:-) Så jobber man seg sakte men sikkert inn mot de andre mens man belønner når hunden er stille. Det er ikke noe som bjeffehunder lære seg på en dag, uten er gjerne en liten tålmodighetsprøve for eier :-) Og noen dager er verre enn andre, så da må vi bare gå tilbake noen steg i treningen. Bjeffing er jo også veldig selvforsterkende, så er ikke en enkel ting å jobbe med.. Men det blir bedre etterhvert! :-)

Lykke til! :-)

mvh
Emma :-)